Voetbal

woensdag 13 februari 2013

Waarom naar een voetbalschool?

Waarom naar een voetbalschool?

Naast de training bij je eigen amateurclub is er ook de mogelijkheid om bij een voetbalschool te gaan trainen. Er zijn er inmiddels genoeg in Nederland waar je aan je ontwikkeling kan werken, je wordt er naar mijn mening nooit minder van namelijk.

Voetbalshirts.com

De training bij een voetbalschool is veelal gericht op het individu, het baas worden over de bal, door de basis te leren, stap voor stap, kan elke speler zich ontwikkelen/progressie maken. 

Voetbalscholen zijn goed voor de ontwikkeling van je techniek

Techniek heeft zeker met talent te maken, maar elke voetballer kan leren hoe hij zijn techniek kan verbeteren, bij dat leerproces is de rol van de jeugdtrainer van groot belang, de trainer moet het goede voorbeeld geven, hoge eisen worden gesteld aan eigen vaardigheid en daarom kunnen ze bij de voetbalscholen de spelers helpen en het enthousiasme overbrengen op de spelers.

Topmerken Keepershandschoenen

Het gaat bij iedere speler, van mini tot A, van talent tot minder getalenteerde, namelijk om dezelfde zaken: ontwikkelen van de individuele kwaliteiten en optimale ontplooiing van hun mogelijkheden, dat geeft de spelers meer zelfvertrouwen en uitstraling en vooral veel meer spelplezier.

Ze zeggen vaak dat “de techniek de basis is van alles”, zeker bij de jongste jeugd, ondanks dat voetbal een collectieve sport is, moet je de individuele kwaliteiten van een speler benutten, om met de bal aan de voet te leren domineren over de tegenstander.

Is het niet geweldig om te dribbelen zoals Lionel Messi, steeds de bal afschermen, versnellen en elke tegenstander de baas zijn! Wie wil dat niet? Of te kappen, achter het standbeen langs of buitenkant voet om te kunnen passen of scoren. Of in een 1 : 1 situatie zoals bijvoorbeeld Robin van Persie en die een geweldige schaar eruit gooit, daar dromen we toch allemaal van! Vooral in het begin van de loopbaan van een speler kan je al die aspecten het beste aanleren, zonder weerstand, later met lichte weerstand en weer later met volledige weerstand, zodat elke speler in een moeilijke situatie zichzelf kan handhaven.

Lionel Messi
En waarom is een voetbalschool een goede aanvulling op de reguliere trainingen bij je eigen amateurclub? Op alle niveaus en op alle leeftijden kan de voetbalschool oefenstof integreren in de opleiding, vaak is daar te weinig tijd voor op je eigen amateurclub, omdat er maar een of twee activiteiten zijn en omdat trainers de technische vaardigheden zelf niet altijd volledig beheersen en vaak gericht zijn op het resultaat.


Mijn conclusie is dan ook om zeker eens een kijkje te nemen bij een voetbalschool in de buurt van je eigen amateurclub, via internet of je eigen club wellicht zijn er genoeg mogelijkheden om een school te vinden. Ik heb zelf geen voetbalschool en daardoor ook geen eigen belang of wat dan ook, maar het is absoluut van toegevoegde waarde voor je eigen ontwikkeling om eens een keer naar een voetbalschool te gaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten