Voetbal

maandag 4 februari 2013

Gaat het toch weer mis in het amateurvoetbal

Gaat het toch weer mis in het amateurvoetbal

Afgelopen weekend is er weer volop gespeeld in het amateurvoetbal, iedereen van jong tot oud heeft zich weer heerlijk uit kunnen leven op de velden.

Het is dan wel ontzettend klote als ik het onderstaande stuk tegen kom waarin blijkt dat het weer uit de hand is gelopen m.b.t. een grensrechter. Je wordt er niet vrolijk van maar toch wil ik het jullie niet onthouden, negeren is uiteindelijk ook niet de oplossing natuurlijk.

Aanvoerdersband "zonder respect geen voetbal"

Groen-Wit beeft: grensrechter krijgt `kopstoot`

De hervatting van het seizoen had in het teken moeten staan van koploper Groen-Wit en de rentree van sterspeler Mohamed Dex Mejout, maar eindigde in een groot fiasco. De grensrechter van Waspik lag na een uur plots gestrekt voor de dug-out van de thuisclub, waarop de dienstdoende arbiter de wedstrijd definitief staakte.



Technici lijken al maanden uit vorm

Bij de gastheer keerde Dex terug na een jaar afwezigheid. De middenvelder annex aanvaller is gestopt met professioneel zaalvoetbal en kan zich nu weer richten op het veldvoetbal. Dat Groen-Wit hem kan gebruiken moge duidelijk zijn. De koploper in de derde klasse ontmoette in laagvlieger Waspik een ware angstgegner. Van de laatste drie ontmoetingen verloren de Bredanaars er twee, de andere eindigde in een gelijkspel.

En ook zondag had de equipe van Eric Koenraads het weer erg lastig met de bezoekers van trainer Martin Clerx. Wat heet. De dorpelingen speelden met een enorm fanatisme en gingen er ieder duel vol overtuiging in. De technici uit Princenhage konden er geen gepast antwoord op vinden. Zelfs sterspelers Achie en Mouhcine Zerouali gaven niet thuis. Er leek voor het vierde thuisduel op rij weer opzettelijk zand gestrooid te zijn in de normaal zo geoliede voetbalmachine.

De meeste mogelijkheden waren dan ook voor de hardwerkende bezoekers. Een indraaiende vrije trap werd maar net voorlangs gekopt. En ook een vrije trap vanaf de middencirkel werd, gedragen door de wind, maar ternauwernood over getikt door doelman Scott Colkin. Groen-Wit kon er maar bitter weinig tegenover stellen. De lijstaanvoerder en titelfavoriet in de derde klasse B heeft de laatste tijd sowieso moeite op eigen bodem. Tegenstanders lijken zich in te stellen op de reputatie van de Bredanaars en graven zich in.

Onheilspellend incident ontsiert voetbalmiddag in Princenhage

Na het armoedige eerste bedrijf veranderde er niet veel in de tweede helft. Dex was nog het dichtste bij een doelpunt. Nadat de dribbelaar twee man omspeelde plaatste hij de bal in de lange hoek, maar doelman Thom Snel bracht echter prima redding. Na ongeveer een uur spelen kreeg het sportieve duel een bizarre wending. Na een harde overtreding op verdediger Arno Gommers ontstond er wat tumult langs de lijn. Het gevogl was dat de grensrechter van Waspik plots op de grond lag. Scheidsrechter Andre de Veen besloot resoluut om het duel definitief te staken. 

De Veen verklaarde na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl: "Ik heb het incident zelf niet waargenomen. Ik zag mijn assistent plots op de grond liggen. Toen ik bij hem aankwam vertelde hij me dat hij een kopstoot had gekregen van een persoon van de Groen-Wit-bank. Ik moet de veiligheid van het arbitrale trio kunnen waarborgen, dat kon ik nu niet meer. Doodzonde, want het was een sportief duel", aldus de leidsman. Groen-Wit wilde geen commentaar geven. Wordt onherroepelijk vervolgd.

Groen-Wit - Waspik 0-0 * gestaakt na een uur voetbal

Bron: www.voetbalinbreda.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten