Voetbal

woensdag 6 februari 2013

5 Waardevolle tips voor vacatures van vrijwilligers

5 Waardevolle tips voor vacatures van vrijwilligers

Na mijn eerdere artikel over het werven van vrijwilligers via de sociale media heb ik nu voor jullie 5 waardevolle tips op een rij gezet die je helpen bij het opstellen van een vacature bij je amateurclub.

Het gaat erom dat de vacature goed opgezet wordt zodat die beter gelezen wordt en succesvoller is bij het invullen van de openstaande vacatures.

Vrijwilligers zijn niet altijd makkelijk te vangen voor je amateurclub


1. Vul het vacatureformulier goed in
Mensen zoeken een leuke vacature, door onder andere in de vacaturebank te kijken. Ze maken een selectie door zoektermen te kiezen. Zorg dus dat alle categorieën in het vacatureformulier ingevuld zijn.

2. Maak een duidelijke functieomschrijving
De omschrijving moet meteen duidelijk maken wat de taak is, zorg dus dat dit zo kort en volledig mogelijk is.

3. De kunst van het weglaten
Maak veel korte zinnen en niet te moeilijke woorden. Grote lappen tekst worden over het algemeen niet gelezen. Zorg dat een tekst meteen duidelijk is, voor de zekerheid kan je het bijvoorbeeld eens door uw buurman laten lezen. Als hij direct snapt wat er bedoelt wordt, dan is de vacature prima geschreven. Zorg ook dat er geen spelfouten en teveel jargon in de tekst staan!

4. Schrijf in een persoonlijke, actieve schrijfstijl
Spreek de vrijwilliger aan met u of je en uw organisatie als we. Wat ook goed werkt is het stellen van een vraag, zodat het de mensen duidelijk aanspreekt.

5. Pas de tekst aan op de doelgroep die u zoekt
Als je op zoek bent naar een jongere, dan is het beter in de vacaturetekst geen u te gebruiken. Dat doe je natuurlijk weer wel als u op zoek bent naar 50+.


Voetbalshirts.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten