Voetbal

dinsdag 22 januari 2013

7 Gratis tips bij voetballen op kunstgras in de winter

7 Gratis tips bij voetballen op kunstgras in de winter

Het mooie van een kunstgrasveld is dat je onder bijna alle omstandigheden er op kan voetballen, zelfs als er sneeuw is gevallen.

Ik geef hieronder een aantal gratis tips waar je op moet letten bij het voetballen op kunstgras onder winterse omstandigheden.

Voetballen in de winter


1.
Indien er sprake is van rijp (witte aanslag die wordt veroorzaakt door het neerslaan en bevriezen van de waterdamp in de lucht) gebruik dan een licht sleepnet om dit te verwijderen.

promo banner
2.
Als er sprake is van ijzel (regen die bevriest zodra het in aanraking komt met een bevroren oppervlak) zal die in de meeste gevallen binnen een paar uur verdwenen zijn. Als het een hardnekkig verhaal is ga dan niet spelen aangezien het te gevaarlijk is voor de spelers en speelsters.

3.
Sneeuw is voor het kunstgrasveld op zich geen probleem, nadeel is dat de sneeuw in het kunstgras en de rubber wordt getrapt. Een ander bijkomend nadeel is dat het na de intree van dooi langer duurt voor het veld weer bespeelbaar is. Tip: Maak het veld dan ook sneeuwvrij (zie verder bij punt 4)

4.
Ga niet zomaar sneeuwruimen met sneeuwschuivers die daar niet voor bedoeld zijn, die kunnen namelijk het kunstgrasveld beschadigen. Sneeuwruimen met sneeuwblazers of met de hand verwijderen kan minder kwaad maar is bij grote hoeveelheden zeer bewerkelijk. Neem contact op met de leverancier van het kunstgras om op de juiste manier de sneeuw te verwijderen, mede ook om eventuele problemen te voorkomen

5.
Nadat de sneeuw verdwenen is moet het rubber op het veld weer aangevuld worden aangezien tijdens het sneeuwvrij maken er altijd ook rubber van het veld af zal gaan.

6.
Als bij het dooiproces water op het veld blijft staan, dan is er sprake van een afgesloten ijslaag in de
constructie. Met voetballen zal dan gewacht moeten worden tot het water is verdwenen. Normaal gesproken zal een paar dagen duren voordat er weer volop gespeeld kan worden.

Voetbalshirts.com

7.
Gebruik geen zout en pekel om de sneeuw en/of vorst te verwijderen. Uiteindelijk zal het zout in de bodem
en mogelijk in het grondwater terechtkomen, wat niet goed is voor het milieu. Technisch heeft gebruik
van zout echter geen directe gevolgens voor de kunstgrasmat. De meeste leveranciers zullen het
gebruik van zout en andere chemische middelen niet adviseren en mogelijk uitsluiten van de
garantievoorwaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten