Voetbal

woensdag 20 maart 2013

Wil jij ook geld verdienen voor je eigen amateurclub?

Wil jij ook geld verdienen voor je eigen amateurclub?

Elke amateurclub kan wel wat extra geld gebruiken natuurlijk, dit geldt ongetwijfeld ook voor jouw eigen club. Gelukkig zijn er bij elke club wel een aantal sponsoren die er voor zorgen dat er geld binnenkomt, dit geld gaat echter vaak op aan een heleboel vaste zaken die gewoon dik geld kosten.
geld verdienen voor je amateurclub kan op veel manieren

Wat is er nu mooier dan om er met elkaar (commissie / werkgroep) voor te zorgen dat er extra geld bij de club binnenkomt? Met dit geld kan je dan met elkaar bepalen hoe het besteed gaat worden, het is verstandig om vooraf al in kaart te hebben waaraan je het geld wil gaan besteden en wat de kosten daarvan zijn.
Het is geen must om met 1 actie al het geld binnen te hebben wat er nodig is, je kan natuurlijk ook diverse acties binnen de club opzetten om het uiteindelijke doel te bereiken.

promo banner

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is om geld te verdienen voor je eigen club. Zoals gewoonlijk zijn het een paar mensen die in eerste instantie de kar trekken, het is de kunst om ervoor te zorgen dat andere mensen ook enthousiast worden zodat je het met elkaar gaat doen. 

Vraag niet alleen geld

Het is de kunst om de mensen bij je te laten kopen in plaats van dat jij aan ze gaat verkopen. Niet alleen om geld vragen, dat komt niet over maar ze juist wat aanbieden dat werkt absoluut. Als ze er iets voor terugkrijgen zijn de mensen veel eerder bereid om bij je te kopen waardoor de actie automatisch meer zal opleveren.

Voetbalshirts.com

Wat voor acties kan je doen?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel acties te bedenken die geld opleveren voor je eigen amateurclub, hieronder volgen een aantal acties die je kan doen. Sommige acties klinken heel eenvoudig maar vaak zijn dit wel de beste en leveren ze het meeste geld op.

  • loterij 
  • sponsorloop
  • lege flessen inzamelen
  • fancy-fair houden
  • oliebollen verkopen rond oud&nieuw
  • auto's wassen op terrein van je club
  • tompoezen verkopen op Koninginnedag
  • enzovoort.......

Gewoon doen!

Het is gewoon een kwestie van doen en je niet laten weerhouden door wie of wat dan ook. Het is absoluut mogelijk om met een aantal goed opgezette acties al enkele duizenden euro's voor je club te verdienen.


Binnenkort zal ik dieper op de acties ingaan en dan met name over hoe het op te zetten en waar je op moet letten om het succesvol te laten verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten