Voetbal

vrijdag 29 maart 2013

Amateurvoetbal tijdens de paasdagen een drukke bedoening

Amateurvoetbal tijdens de paasdagen een drukke bedoening

Druk inhaalprogramma

Volop amateurvoetbal voor het komende weekend met voor veel teams zelfs een dubbel programma. Het is inmiddels traditie dat veel teams van amateurclubs in dit weekend binnen 3 dagen op zaterdag en maandag 2 wedstrijden moeten spelen. Het lijkt wel op de kerstdagen in Engeland, aangezien daar in deze periode ook veel wedstrijden in een korte tijd op het programma staan.

Volop voetbal tijdens de paasdagen


Het paasweekend is er op gericht dat er veel inhaalwedstrijden op het programma staan, ploegen die helemaal bij zijn hoeven niet te spelen en kunnen lekker genieten van het lange weekend. Teams die dit niet zijn moeten dus vol aan de bak. Het paasweekend valt in de tijd meestal gelijk met de fase waarin zich in de competitie cruciale ontwikkelingen voordoen. Er vallen vaak al beslissingen om het kampioenschap, degradatie of het toch ontlopen van gang naar een klasse lager. 
Na het paasweekend staan als het goed is alle teams op evenveel gespeelde wedstrijden in de competitie zodat de eindfase van het seizoen ingezet kan worden.

 

Toernooien

Tijdens de paasdagen worden er traditioneel ook veel toernooien gespeeld, veelal de jeugdteams strijden dan tegen elkaar om de prijzen. Je ziet tegenwoordig overigens ook veel teams die vanuit het buitenland hier komen voetballen en andersom ook veel teams uit Nederland die in het buitenland deelnemen aan toernooien. Tevens zie je veel jeugdteams van de BVO verenigingen (Ajax, Feyenoord, PSV o.a.) die op de toernooien tegen de jeugdteams van de amateurclubs spelen.

Traditioneel veel toernooi voetbal met Pasen


Zoals jullie kunnen lezen is er dus genoeg te doen op de voetbalvelden tijdens de aankomende paasdagen. Nu maar hopen dat het weer ook zijn best doet zodat we met elkaar heerlijk kunnen geniet van al het voetbal tijdens de Pasen.


Voetbalshirts.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten