Voetbal

vrijdag 15 maart 2013

De aanvoerders in het betaalde en amateurvoetbal een mooi initiatief

"De aanvoerders" in het betaalde en amateurvoetbal een mooi initiatief

Ruud Gullit heeft schoon genoeg van de vele negatieve incidenten op en langs het voetbalveld. De oud-topvoetballer roept daarom alle aanvoerders uit het betaalde en amateurvoetbal, zo'n 65.000 man sterk, op zich aan te sluiten bij De Aanvoerders.

promo banner

Deze nieuwe beweging wil de komende tijd acties ondernemen die bijdragen aan een positieve beleving van het voetbal. 'Met 33.000 wedstrijden in de week kunnen wij niet voorkomen dat er vervelende incidenten plaatsvinden, maar het wordt wel tijd dat we elkaar aanspreken en onze verantwoordelijkheid nemen', zegt Gullit.

Initiatiefnemer Ruud Gullit van "de aanvoerders"

'De aanvoerder is de aangewezen persoon om dat te doen. Daarom roepen we alle aanvoerders op zich aan te sluiten. Zij hebben een voorbeeldfunctie en moeten hun team tot de orde roepen bij een incident. Dat voorbeeldgedrag moet overslaan op de andere ploeggenoten.'

Het initiatief van Gullit en enkele oud-spelers als Aron Winter, Ben Wijnstekers en Arthur Numan krijgt brede steun van de KNVB, Eredivisie en Jupiler League, de drie founders van de stichting Meer dan Voetbal. Deze organisatie verricht vrijdag de aftrap voor 'De Meer dan Voetbal Week', die volledig in het teken staat van sportiviteit en respect.

Topmerken Keepershandschoenen

In het kader van deze week bezoekt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie op 16 maart amateurvereniging VELO in Den Haag. Minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport zit zondag op de tribune bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht.
Aanvoerders van bovengenoemde clubs tekenen het manifest 'Door Voetbal Verenigd.' Gullit hoopt dat veel aanvoerders dat voorbeeld volgen.

Website 

De Aanvoerders is een verbond van prof- en amateurvoetballers die hun verantwoordelijkheid nemen en staan voor de kracht en schoonheid van het voetbal. Zowel binnen als buiten het veld.
De Aanvoerders is een initiatief van o.a. Ruud Gullit, Aron Winter, Arthur Numan en Ben Wijnstekers - stuk voor stuk voetballers en voetballiefhebbers in hart en nieren. Voetbal is van ons allemaal. En daar moeten we met z’n allen van kunnen blijven genieten.
De Aanvoerders zullen de komende jaren, in samenwerking met de KNVB, Eredivisie, Jupiler League, Stichting Meer dan Voetbal en de overheid, acties ondernemen die bijdragen aan de positieve beleving van de sport:
Allereerst door met dit initiatief de aanvoerders van Nederland te verenigen en gezamenlijk leiding en verantwoordelijkheid te nemen.
Via de website en de Facebook-pagina van De Aanvoerders kunnen aanvoerders ideeën, ervaringen en tips met elkaar uitwisselen.
Ieder jaar kiezen De Aanvoerders ‘Het idee van het Jaar’. Het winnende idee wordt landelijk uitgerold naar alle voetbalclubs en sport- verenigingen in Nederland.
Daarnaast wordt ‘De Aanvoerder van het Jaar’ verkozen. Deze aanvoerder heeft laten zien wat het betekent om een echte aanvoerder te zijn.
Ook worden er jaarlijkse bijeenkomsten georganiseerd, waarbij betaald-voetbalclubs de amateuraanvoerders binnen hun regio uitnodigen om te praten over actuele thema’s. De kennis die bij de betaald-voetbalclubs aanwezig is, wordt op deze manier structureel gedeeld met amateurverenigingen binnen hun regio.

Voetbalshirts.com


Informatie o.a. afkomstig van: www.ad.nl en www.deaanvoerders.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten