Voetbal

vrijdag 19 april 2013

Ik hoop echt dat hij blijft voetballen...

Ik hoop echt dat hij blijft voetballen...

De moeder van de 11-jarige jongen die woensdagmiddag 17 april ernstig mishandeld werd tijdens een schoolvoetbaltoernooi in Zoetermeer, overweegt haar zoon van voetbal te halen. Dat zou volgens haar een drama zijn voor haar zoon:"Want voetbal is zijn lust en zijn leven."

Van de bovenstaande tekst waarin ik me absoluut kan verplaatsen wordt je niet vrolijk helaas. Weer gaat het mis op onze voetbalvelden en nu nog wel tijdens een schoolvoetbal toernooi.

Jeugdvoetballers in actie


Zijn moeder denkt er nu dus aan om haar kind van zijn geliefde voetbalsport af te halen, als dit zou gebeuren is het verschrikkelijk voor in de 1e plaats de jongen zelf maar ik vind dat we hier allemaal verliezers in zijn. Slechtere reclame kan er niet zijn voor onze voetbalsport als dit zou gaan gebeuren, al kan ik de gedachtegang van de moeder zeker volgen.

Adidas voetbalchoenen

Ik hoop dan ook dat het niet gaat gebeuren en het zal een goede zaak zijn als zijn eigen amateurclub en de KNVB hier hun gezicht laten zien zodat de jongen behouden blijft voor de voetbalsport. We moeten er met zijn allen voor waken dat er straks een afkeer ontstaat om je kind te laten voetballen bij de amateurclubs of zelfs op een schoolvoetbal toernooi.

Er kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is dat iedereen zich veilig voelt op en langs de voetbalvelden. Laten we dan ook met elkaar werken aan de toekomst van onze voetbalsport.
                                     “samen werken = samen sterker” 


Topmerken Keepershandschoenen

Voor diegene die van dit nieuws nog niks mee hebben gekregen heb ik hieronder de artikelen geplaatst over de mishandeling(1) en ook het artikel over het feit dat de moeder overweegt haar kind van voetbal te halen(2).


1- Zware mishandeling voetbalpupil (11)


ZOETERMEER - Een 11-jarig voetballertje is woensdagmiddag ernstig mishandeld door een 18-jarige man. Het kind kreeg een karatetrap uitgedeeld tijdens een voetbaltoernooi voor basisscholen in Zoetermeer.



Het slachtoffertje werd met een ambulance afgevoerd. Hij zou enige tijd buiten bewustzijn geweest nadat hij een of meerdere rake trappen had gekregen van zijn zeven jaar oudere belager.

Omstanders wisten de dader te vloeren toen hij probeerde te vluchten. Hij is vervolgens overgedragen aan de politie. Een ooggetuige plaatste een foto van de vermeende verdachte op Facebook.

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat er inderdaad een 18-jarige man is gearresteerd. De voetballer heeft volgens de politie zijn pols gebroken.

Het is het zoveelste incident in het amateurvoetbal in korte tijd. Nog geen maand geleden lanceerden bondscoach Louis van Gaal en de KNVB een prijs om respect tijdens het schoolvoetbal te promoten.


2- Moeder wil mishandeld kind van voetbal halen

De moeder van de 11-jarige jongen die woensdagmiddag ernstig mishandeld werd tijdens een schoolvoetbaltoernooi in Zoetermeer, overweegt haar zoon van voetbal te halen. Dat zou volgens haar een drama zijn voor haar zoon:"Want voetbal is zijn lust en zijn leven."
Het voetballertje zit in groep 8 van de basisschool De Oranjerie in Zoetermeer. Tijdens het toernooi kreeg hij ruzie met een speler van een andere school. De twee jongens werden door begeleiders uit elkaar gehaald, maar een 18-jarige broer kwam verhaal halen.

Hij zou de scholier eerst hebben geslagen en later, toen hij op de grond lag, meerdere keren hebben geschopt. De 11-jarige jongen lag met een gebroken pols en enkele kneuzingen in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. "Maar ik ben inmiddels zover dat ik overweeg hem van voetbal te halen", aldus de moeder in de Telegraaf.

De 18-jarige man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van ernstige mishandeling of poging daartoe. De KNVB onderzoekt of hij lid is van de voetbalbond en zal passende maatregelen nemen, mocht dit nodig zijn.





Info o.a. afkomstig van telegraaf.nl en rtl.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten