Voetbal

donderdag 25 april 2013

5 Redenen waarom amateurclubs zouden moeten starten met bedrijfssport

5 Redenen waarom amateurclubs zouden moeten starten met bedrijfssport

Reden 1: Nieuwe doelgroep

Bij je eigen amateurclub trainen en voetballen uiteraard de eigen leden, maar wat dacht je ervan om ook voetbal en eventueel andere sporten aan te bieden voor personeel van de bedrijven in de regio? Hiermee bereik je een geheel nieuwe doelgroep!

Amateurclubs en bedrijfssport

Reden 2:  Financiële mogelijkheden

Het aanbieden van bedrijfssport kan op verscheidene manieren een extra financiële bron zijn voor je club. Denk aan meer contributiegelden, bar inkomsten of het binden van een bedrijf aan je vereniging als mogelijke sponsor. Tevens kan je het concept ‘bedrijfssport’ aanbieden tegen een marktgerichte prijs. Bedrijven willen namelijk betalen voor deze sportmogelijkheid en ze zijn namelijk ook bereid om te betalen voor georganiseerde sportactiviteiten. Je vereniging mag hierop dan ook best winst maken.

promo banner

Reden 3: Groei van het ledenaantal

Door werknemers met het sportaanbod van je club in aanraking te laten komen, worden zij op den duur mogelijk lid van je vereniging. Dit zorgt voor een groei van het ledenaantal, met daaraan positieve consequenties. Denk hierbij aan de reeds genoemde contributiegelden, maar tevens een grotere groep potentiële vrijwilligers waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Reden 4: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door het aanbieden van bedrijfssport levert je vereniging een bijdrage op het gebied van sport en
gezondheidsbevordering. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je vereniging divers wordt en daarmee een
afspiegeling wordt van de samenleving. Tevens kan men door middel van bedrijfssport gezondheids- problemen als overgewicht en obesitas tegen gaan binnen een bedrijf. Zo creëer je aanbod dat tevens een gezondheidsaspect in zich heeft.

Adidas voetbalchoenen

Reden 5: PR voor de sportvereniging

Door bedrijfssport aan te bieden en dit tevens te verkondigen binnen en buiten je vereniging, zorgt dit voor verspreiding van het diverse sportaanbod dat je sportvereniging aanbied.


Bonus

Als bonus nog eens 10 redenen voor de bedrijven om te starten met bedrijfssport 

  1. 75% van de werkgevers vindt bewegings- en sportstimulering voor hun werknemers belangrijk 
  2. 35% van de werknemers beweegt onvoldoende voor hun gezondheid en 4% is zelfs volledig inactief 
  3. Sporters zijn gemiddeld 15 en niet-sporters gemiddeld 29 dagen ziek per jaar (Bron: Gfk) 
  4. Bedrijfssport vergroot de individuele werkprestaties, de arbeidsproductiviteit van het bedrijf in totaal, het welbevinden van de werknemers en het imago van je bedrijf 
  5. Bedrijfssport past prima in een breed gezondheidsbeleid en heeft een versterkende werking op overige gezondheidsthema's (bijv. voeding, roken, ontspanning) 
  6. Bedrijfssport kost relatief weinig tijd. Het wordt georganiseerd op of vlakbij het bedrijf, in of aansluitend op werktijden 
  7. Bedrijfssport wordt aangeboden door non-profit organisaties (sportbonden en sportverenigingen) en is daardoor relatief goedkoop 
  8. Bedrijfssport geeft de relatie tussen collega's een heel nieuwe dimensie 
  9. Bedrijfssport is laagdrempelig en biedt voor elk wat wils: van wandelen tot hardlopen en van volleybal tot voetbal. 
  10. En last but not least, bedrijfssport is vooral erg leuk om te doen!!

Sportus.nl

Zoals je hebt kunnen lezen genoeg redenen om met je eigen amateurclub te gaan starten met bedrijfssport, in mijn beleving is er dan ook sprake van een win-win situatie. 
Als club geef je een maatschappelijk signaal af en vergroot je de financiële mogelijkheden. De bedrijven versterken de onderlinge band met hun werknemers en hun werkprestaties.

Info o.a. afkomstig van: www.nocnsf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten